Οι κορυφαίες τάσεις για μπομπονιέρες γάμου 2020

Οι μπομπονιέρες γάμου είναι αναπόσπαστο μέρος των γάμων στις ημέρες μας. Στην ουσία είναι δωράκια τα οποία το ζευγάρι δίνει στους καλεσμένους του για να θυμούνται την ξεχωριστή περίσταση στην οποία παραβρέθηκαν. Με άλλα λόγια, δεν γίνεται γάμος χωρίς μπομπονιέρες, γι’ αυτό και υπάρχει μια πολύ μεγάλη ποικιλία σε σχέδια μπομπονιέρας αλλά ακόμη και σε κουφέτα. Εννοείται ότι η επιλογή της σωστής μπομπονιέρας είναι αρκετά σημαντική αλλά όχι και καθοριστική για τον γάμο.

Πριν να μιλήσουμε για τις τάσεις στις μπομπονιέρες γάμου 2020 θα πρέπει να σας θυμίσουμε κάτι: οι μπομπονιέρες είναι μέρος της διακόσμησης της τελετής. Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα θα φαίνονται σε αρκετές φωτογραφίες, οπότε καλό είναι να φροντίσετε ώστε να μην ξεχωρίζουν και να ταιριάζουν με την υπόλοιπη διακόσμηση και φυσικά το στιλ του γάμου. Ας δούμε λοιπόν τώρα τα κορυφαία trends για το 2020.

Vintage μπομπονιέρες

Το vintage είναι και πάλι της μόδας με πολλούς γάμους να επιλέγουν αυτό το στιλ για τη διακόσμηση της εκκλησίας αλλά και το νυφικό και γενικά την ατμόσφαιρα του γάμου. Εννοείται ότι αν ο γάμος σας είναι vintage, θα πρέπει και οι μπομπονιέρες σας να είναι vintage. Ένα πολύ καλό σχέδιο για vintage μπομπονιέρες είναι τα κουτάκια με ζωγραφιστά λουλούδια και άλλα σχέδια τα οποία μοιάζουν με πορσελάνινο σερβίτσιο τσαγιού της Βικτωριανής εποχής. Τα vintage σχέδια είναι αρκετά «διακριτικά» οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλους τους γάμους, αρκεί να μην είναι πολύ μοντέρνοι.

Χρηστικές μπομπονιέρες

Με τον όρο χρηστικές μπομπονιέρες εννοούμε μπομπονιέρες οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν μετά από τους καλεσμένους για λόγους που δεν είναι καθαρά διακοσμητικοί. Για να καταλάβετε καλύτερα, μιλάμε για μπομπονιέρες στις οποίες τα κουφέτα τοποθετούνται μέσα σε κουτάκια ή πουγκιά, οπότε αφού φάει ο καλεσμένος τα κουφέτα μπορεί να τοποθετήσει διάφορα πραγματάκια μέσα στα αντικείμενα που τα περιείχαν. Οι μπομπονιέρες αυτές θα μείνουν στους καλεσμένους σας για αρκετό καιρό και αυτό είναι που τις κάνει τόσο δημοφιλείς.

Διακοσμητικές μπομπονιέρες

Εδώ περνάμε σε μια πιο πολυτελή και κατά συνέπεια ακριβή λύση, η οποία όμως είναι και πολύ ξεχωριστή και σίγουρα αποτελεί αντικείμενο συζήτησης. Μία λοιπόν από τις κορυφαίες τάσεις στις μπομπονιέρες είναι αυτές που τοποθετούνται σε βαζάκια ή ακόμη και σε μικρά κηροπήγια για κεράκια και ρεσώ. Τα αντικείμενα αυτά είναι πολύ εντυπωσιακά σαν διακοσμητικά στην εκκλησία και τον χώρο της δεξίωσης, αλλά είναι και πολύ εντυπωσιακά στο σπίτι των καλεσμένων, οπότε και θα τους μείνουν και για πάντα. Προσέξτε μόνο τα σχέδια των διακοσμητικών να μην είναι πολύ «συγκεκριμένα» να μην γράφουν ας πούμε με τεράστια γράμματα «ΓΑΜΟΣ ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗ 2020». Σκεφτείτε ότι είναι διακοσμητικά που θέλετε να τοποθετήσουν σε περίοπτο σημείο οι φίλοι σας.

Συνδυασμός μπομπονιέρας και πρόσκλησης

Εδώ περνάμε σε κάτι που είναι πολύ πρακτικό αλλά ακόμη σχετικά μη συνηθισμένο αφού τώρα έχει αρχίσει να γίνεται δημοφιλές και αποτελεί μία από τις κορυφαίες τάσεις του 2020 μέχρι στιγμής. Είναι γεγονός ότι όταν μοιράζονται οι μπομπονιέρες γίνεται ένας μικρός χαμός στην εκκλησία και συχνά δημιουργούνται πολλές καθυστερήσεις στο πρόγραμμα του γάμου και της δεξίωσης. Δεν γίνεται όμως γάμος χωρίς μπομπονιέρες, γι’ αυτό και κάποιες επιχειρήσεις σκέφτηκαν ότι δεν είναι ανάγκη να μοιράζονται τα κουφέτα στην εκκλησία. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την κατασκευή ειδικών μπομπονιέρων που συνδυάζουν τα κουφέτα και το προσκλητήριο, οπότε όταν το ζευγάρι στέλνει τη πρόσκληση στους καλεσμένους του, στέλνει μαζί και τη μπομπονιέρα! Μία πολύ έξυπνη και πρωτότυπη λύση.

Μπομπονιέρα βεντάλια

Τέλος, έχουμε μία πολύ καλή λύση για καλοκαιρινούς γάμους. Οι μπομπονιέρες με ξύλινες βεντάλιες είναι μία πολύ καλή επιλογή για γάμους που γίνονται το κατακαλόκαιρο, αφού θα δώσετε στους καλεσμένους σας μία βοήθεια για να καταπολεμήσουν τη ζέστη η οποία μπορεί να είναι αφόρητη ακόμη και το βράδυ.