4 απλές συμβουλές για οικονομικές μπομπονιέρες γάμου

Το να οργανώσει κανείς έναν γάμο δεν είναι και η πιο εύκολη δουλειά στον κόσμο, ειδικά αν το budget είναι αρκετά περιορισμένο. Ο γάμος μπορεί να κοστίσει πολλά χρήματα και πολλά έξοδα είναι αναπόφευκτα. Ένα από αυτά είναι και οι μπομπονιέρες γάμου, το κόστος των οποίων μπορεί και να ξεφύγει, ειδικά αν οι καλεσμένοι στον γάμο είναι αρκετοί. Δεδομένου όμως ότι δεν μπορούμε να κάνουνε γάμο χωρίς μπομπονιέρες, πώς μπορούμε να περιορίσουμε το κόστος της μπομπονιέρας; Ας δούμε μερικές συμβουλές.

Μην παρασυρθείτε

Κανείς δεν λέει ότι μία μπομπονιέρα πρέπει να είναι ιδιαίτερα περίτεχνη ή ακριβή. Κανείς δεν έρχεται σε έναν γάμο για τη μπομπονιέρα, έρχεται για να τιμήσει το ζευγάρι. Μία απλή μπομπονιέρα λοιπόν αρκεί, μπορείτε αν θέλετε να τοποθετήσετε και μία όμορφη κορδέλα ή μερικά τεχνητά λουλουδάκια για να έχουν οι καλεσμένοι σας κάτι να κρατήσουν σαν αναμνηστικό.

Επιλέξτε κάτι απλό και χρηστικό

Αν θέλετε να κρατήσουν την μπομπονιέρα οι καλεσμένοι σας για να έχουν να θυμούνται τον γάμο σας, μπορείτε να τους προσφέρετε μπομπονιέρες που θα έχουν και κάποια χρησιμότητα. Το τούλι είναι μεν ωραίο εμφανισιακά, αλλά είναι και ακριβό και στις μέρες μας δεν έχει καμία χρήση, αφού πλέον έχουν περάσει οι εποχές που το χρησιμοποιούσαμε σαν αυτοσχέδιο φίλτρο στη βρύση. Θα βρείτε λοιπόν ωραιότατες μπομπονιέρες σε σχήμα φακέλου ή πουγκιού. Οι μπομπονιέρες αυτές είναι αρκετά οικονομικές και θα «μείνουν» στους καλεσμένους σας αφού μπορούν να τοποθετήσουν πράγματα μέσα σε αυτές, οπότε και δεν θα τις πετάξουν.

Επιλέξτε φθηνά κουφέτα

Κάτι που αρκετοί δεν ξέρουν, είναι το γεγονός ότι τα κουφέτα παίζουν και αυτά ρόλο στη διαμόρφωση του κόστους κάθε μπομπονιέρας. Όπως θα δείτε όταν θα πάτε στο κατάστημα με τα είδη γάμου, υπάρχουν πάρα πολλές γεύσεις αλλά και ποιότητες κουφέτων κι εννοείται ότι όλα έχουν το δικό τους κόστους. Αν λοιπόν ο προϋπολογισμός σας είναι περιορισμένος, μπορείτε να επιλέξετε τα πιο απλά κουφέτα. Να είστε σίγουροι ότι οι καλεσμένοι σας θα τα εκτιμήσουν και θα γλυκαθούν.

Φτιάξτε τις μπομπονιέρες μόνοι σας!

Τέλος έχουμε ίσως τη καλύτερη λύση την οποία κι επιλέγουν όλο και περισσότερα ζευγάρια σήμερα. Δεν είναι καθόλου δύσκολο να φτιάξει κανείς τη δική του μπομπονιέρα. Σε ένα κατάστημα με είδη βάφτισης και γάμου θα βρείτε όλα τα υλικά που θα χρειαστείτε καθώς και τα κουφέτα, το μόνο που θα έχετε να κάνετε είναι να τις συναρμολογήσετε, κάτι στο οποίο μπορούν να σας βοηθήσουν και οι φίλοι σας. Οι χειροποίητες μπομπονιέρες έχουν μεγαλύτερη αξία από αυτές του εμπορίου και ας είναι πιο φθηνές, αφού στην ουσία είναι ένα πολύ προσωπικό δώρο προς τους καλεσμένους.